5ffdbfc5331c0

De Loire-Atlantique

Een boeiende verkenning van de Atlantische kust

7 Dagen - 6 Nachten

De Loire-Atlantique: de oceaan, de rivieren, de kanalen: het water is de ziel van deze streek. Levendig, elegant of ongerept: de Atlantische Kust voor de Loirestreek is zo gevarieerd als haar geschiedenis. Wegdromen op het goudblonde strand van de Côte d'Amour of voet aan wal zetten op een eiland heeft altijd iets exotisch. Nantes, poort tot het Loiredal, is de Europese hoofdstad van het goede leven. Te land en ter zee biedt deze streek een volledig traditioneel specialiteitenmenu, van oesters tot sardientjes, van 'foie gras' tot lamsvlees. Vanuit de charmante Caractèrehotels ontdek je een prachtig stukje Frankrijk en geniet je van een onvergetelijke rondreis.

Dag 1: Vertrek naar La Plaine-sur-Mer

Vandaag gaat je reis van start, je vertrekt naar La Plaine-sur-Mer, waar je meteen drie nachten verblijft.

Dag 2: Langs de Côte Sauvage - Quiberon of bezoek aan Nantes

Via Le Croisic rijd je naar de zoutpannen van Guérande en via de Golfe du Morbihan naar Quiberon. Het schiereiland heeft aan zijn Côte Sauvage een indrukwekkende aaneenschakeling van kliffen en uitgestrekte stranden. Even boeiend is een dag in de historische hoofdstad van de hertogen van Bretagne, Nantes: bakermat van de fascinerende 'Les Machines de l'Île'. Het klassieke hart van de stad pronkt er met zijn bouwwerken uit de 18e en 19e eeuw. Hier groeide Jules Verne op, die als kind gefascineerd naar de zeilboten in de haven keek en wegdroomde naar andere werelden. Nantes, de eilandjes en de Loire, eerste spiegel van zijn dromen, liggen aan de basis van zijn fantasievolle oeuvre. En tot op vandaag is Nantes een verleidelijk cultuuroord dat verbeelding en innovatie uitstraalt.

Dag 3: Les chantiers Atlantiques en de oesterkwekerijen van de Vendée

De wereldvermaarde scheepswerven van St-Nazaire, waar tal van luxueuze cruiseschepen worden gebouwd, zijn zeker een bezoek waard. Daarna via het pittoreske havenstadje Pornic naar Ile de Noirmoutier en de oesterkwekerijen van de Vendée: een wandeling tussen de oesterbassins in het Pays de Retz doet je beslist verlangen naar een heerlijke ‘plateau de fruits de mer’!

Dag 4: La Plaine-sur-Mer – Ile de Ré

Jouw reis gaat verder via La Roche-sur-Yon, dat zijn ontstaan te danken heeft aan Napoleon, en Les Sables-d’Olonnes, waar moerassen en zoutpannen het landschap bepalen. Vandaag zet je ook koers naar je volgende Caractèrehotel, waar je drie nachten zal verblijven.

Dag 5: Ile de Ré, Rochefort en la Rochelle

Op dag 5 breng je een bezoek aan het oogverblindende eiland Ile de Ré, een paradijs voor fietsers, en de mooie middeleeuwse havensteden La Rochelle en Rochefort, die terecht trots zijn op hun rijke maritieme verleden dat zij ook goed hebben weten te bewaren. Zij ademen een schilderachtige grandeur uit. In La Rochelle nodigt de gezellige Vieux Port je uit met haar vele restaurantjes en terrassen.

Dag 6: Le Pays de l'Huître – Marennes

Vandaag op de planning: het ‘Parc à Huîtres’ nabij Marennes, het centrum van de oestercultuur in Frankrijk. Daarna ga je verder over de brug naar Ile d’Oléron, waar bos, zee en witte zandstranden elkaar afwisselen. Vervolgens verlaat je de rust, om via de Côte Sauvage de badstad Royan, aan de monding van de Gironde, en het typische Talmont-sur-Gironde met zijn talrijke houten visserspontons te bezoeken.

Dag 7: Terug naar huis

Je reis doorheen de Loire-Atlantique zit er helaas op, vandaag zet je koers naar huis. Je kan natuurlijk ook nog wat langer van je vakantie genieten met een verlenging van je verblijf in een van onze Caractèrehotels.

Prijs vanaf bedraagt 3.045 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden