Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
602bad8d5f513

De joie de vivre van West-Andalusië

BAKERMAT VAN SHERRY EN FLAMENCO

9 Dagen - 8 Nachten

West-Andalusië is niet voor niets de bakermat van de passionele flamenco en de onweerstaanbare Spaanse sherry. Hier staat alles in het teken van joie de vivre.

Deze beleefreis dompelt je onder in een rijk cultureel erfgoed, unieke natuurpracht en betoverende steden. Zoals het op-en-top zuiderse Sevilla, met zijn typische oude wijken en prachtige monumenten. Of het historische Jerez en zijn vele sherry-bodega’s en wereldvermaarde Koninklijke Paardrijschool. En niet te vergeten, het indrukwekkende natuurpark Coto Doñana met zijn zoutwatermoerassen en voormalige jachtgronden.

Laat je betoveren door het ‘Afrikaans licht’ in Cádiz, de meest maritieme stad in Spanje. Ontdek Ronda, de bakermat van het stierenvechten, en neem een duik in het hippe, bruisende centrum van Málaga.

Dag 1 : Vertrek naar Sevilla

Je vakantie begint op de luchthaven als je wacht op je vlucht naar Sevilla. Daar haal je je huurwagen op en dan logeer je de eerste twee nachten in het centrum van de stad.

Dag 2 : Sevilla

Een bruisende stad, met talrijke monumenten en musea, volkswijken en de mooiste Plaza de Toros van het land. Geen enkele stad in Europa die zo exotisch, bijna Noord-Afrikaans aandoet. Pleinen omzoomd door palmbomen waarbij de Giralda - de klokkentoren van de kathedraal - uitkijkt op de gretig groeiende sinaasappelbomen. Een must is een bezoek aan het Real Alcázar, een verfijnd, in Moorse stijl opgericht koninklijk paleis. De meest schilderachtige plek is de Barrio Santa Cruz, een van de oudste stadswijken van Sevilla met een labyrint van beschaduwde pleinen en kronkelende straatjes met witte huizen en patio's vol bloemen. Vlak bij de typische Plaza de España staat het gebouw van het voormalige Real Fábrica de Tabacos, de setting van het verhaal van de beroemde opera Carmen van Bizet. Wil je het historisch centrum graag met een gids bezoeken? Caractère regelt het graag voor je. Extra activiteit 'Iberian ham cutting': Kijk hoe professionals de befaamde ‘jamón’ snijden “el arte de cortar jámon” en leer het verschil tussen Bellota, Ibérico en Serrano... Je wordt gegarandeerd een expert in Spaanse Ham.

Dag 3 : Carmona

Ontdek Sevilla verder of maak een uitstap naar Carmona, een van de oudste en meest typische steden van Andalusië, met elegante paleizen en patriciërshuizen. Rij daarna verder naar de Costa de la Luz, waar je vier nachten logeert in hotel Conil Playa.

Dag 4 : Jerez

Bezoek aan het historische Jerez en aan een van zijn befaamde sherry-‘bodegas’, al dan niet met een degustatie. Jerez is de hoofdstad van de flamenco, sherry en paarden. Proef een 'fino' in een van de indrukwekkende 'bodegas' die de stad rijk is. Bezichtig een demonstratie paardendressuur in de rijschool, de Real Escuela Andaluza de Arte Ecuestre, en bezoek het museum. Verken in de namiddag de omgeving van Jerez, met typische havenplaatsen zoals Cádiz en El Puerto de Santa María of San Lúcar de Barrameda, het mekka van de manzanilla, de fijnste sherry. Met zijn grote aantal bodega's maakt die laatste deel uit van de fameuze 'sherrydriehoek'.

Dag 5 : Chipiona - Sanlúcar de Barrameda - Coto Doñana Nationaal Park

Via het typische badplaatsje Chipiona  ga je naar Sanlúcar de Barrameda, befaamd dankzij een van de beste sherry's van Spanje, de manzanilla. Van hieruit verken je  per boot of jeep van natuurpark Coto Doñana, met zoutwatermoerassen (met 150 soorten vogels!), loopduinen en voormalige jachtgronden. Je reserveert hier best vooraf, dus vraag ons hiernaar als je dit graag doet.

Dag 6 : El Puerto de Santa Maria - Cádiz

Bezoek  El Puerto de Santa María, interessant om zijn rijke historische erfgoed: de oude wijk bezit zomaar even 25 paleizen en herenhuizen uit de 18de en 19de eeuw. Zet je reis verder  naar Cádiz, de meest maritieme stad in Spanje, aan 3 zijden omringd door water en geroemd voor zijn betoverende licht.

Dag 7 : Ronda

Via de prachtige ‘Route van de Witte Dorpen’, met charmante plaatsjes zoals Arcos de la Frontera, El Bosque en Grazalema, ga je naar het spectaculair gelegen Ronda. Geniet van Ronda, de bakermat van het stierenvechten, met zijn mooie Plaza de Toros, een van de oudste arena's van Spanje, en de brug Puente Nuevo, hét symbool van de stad. Uiteindelijk ga je verder naar de Costa del Sol, voor een ontspannend verblijf van 2 nachten in Hotel Finca Cortesín Hotel & Spa.

Dag 8 : Costa del Sol of Málaga

Genieten van een dagje rust, of een bezoek aan het hippe Málaga of misschien wel allebei als je nog een paar dagen vakantie over hebt!

Dag 9 : Terug naar huis

Het zit erop. Je vliegt met een hoofd en hart vol herinneringen en helemaal uitgerust terug naar huis. Toch nog een paar dagen vakantie nodig? Verleng je verblijf, wij helpen je graag verder hiermee!

Prijs vanaf bedraagt 6.500 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt, vluchten en huurauto in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden