Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
5ff81e9620040

De feeërieke Loire

De koning te rijk

7 Dagen - 6 Nachten

De Loirestreek is – vrij letterlijk – een droom van een bestemming. Hier komen sprookjes tot leven en voel je jezelf de koning te rijk bij het ontdekken van zoveel pracht en praal.

Tijdens deze beleefreis verken je de mooiste kastelen en routes van de Loirestreek. Van koninklijke hoven en indrukwekkende kathedralen tot Unesco-werelderfgoed, tijdens deze week kom je ongetwijfeld ogen te kort. Slenter door verkeersvrije straatjes in het centrum van de historische kunststad Tours en geniet op een gezellig terrasje van de uitstekende rode en witte wijn waarvoor de regio vermaard is.

We stippelen graag jouw route uit, in functie van wat je wil beleven. Contacteer ons gerust om samen jouw heerlijke reis samen te stellen.

Dag 1: Vertrek naar de Loire

Jouw vakantie naar de feeërieke Loire kan beginnen. De eerste stop van jouw reis is natuurlijk een van onze Caractèrehotels in de Loire waar je drie nachten zal vertoeven.

Dag 2: Bezoek aan Blois en het kasteel van Chambord

De historische stad Blois was ooit de residentie van Lodewijk XII. Voordat het Franse hof door Hendrik IV naar Parijs werd verplaatst, was Blois de belangrijkste verblijfplaats van de Franse koningen. In de gebouwen zijn alle bouwstijlen vertegenwoordigd. In het Château de Blois bevindt zich de bekende ‘Trap van Frans I’, die gedeeltelijk aan de buitenzijde van het kasteel ligt en minutieus versierd is met renaissance-beeltenissen. Het hoogtepunt van de renaissance in de streek is het kasteel van Chambord, Unesco-Werelderfgoed: voor de bouw wilde men oorspronkelijk de loop van de Loire verleggen. Het grondplan en het ontwerp van de wenteltrap worden toegeschreven aan Leonardo da Vinci.

Dag 3: Amboise en Chenonceaux

Vandaag ga je langs de Loire naar het lieflijke stadje Amboise, met een burcht die toebehoorde aan koning Karel VIII. Historisch gezien is het een van de belangrijkste kastelen, in de kapel zouden de vermoedelijke resten van Leonardo da Vinci rusten. Trek vervolgens naar het kasteel van Chenonceaux, dat met een 60 meter-lange - op bogen gebouwde -  galerij de Cher overspant: het wordt ook het ‘Kasteel van de Zes Vrouwen’ genoemd, naar de adellijke dames die met hun intriges de geschiedenis van dit kasteel bepaalden.

Dag 4: Vouvray - Tours

Het eerste bezoek van de dag staat in het teken van de wijn: Vouvray is bekend voor zijn excellente witte en mousserende wijnen en zijn oude grotwoningen in kalksteen. Daarna volgt een bezoek aan de historische kunststad Tours, met haar talrijke musea en bezienswaardigheden: de indrukwekkende Cathédrale St-Gatien, het Hôtel Gouin - het mooiste renaissancegebouw van de Touraine -, de pittoreske en autovrije straatjes van ‘le Vieux Tours’ met vakwerkhuizen uit de 15e en 16e eeuw, de Tour Charlemagne, enig overblijfsel van de eerste kerk van St-Martin... Tours is de grootste stad van de Loire-vallei en tevens de geboortestad van de schrijver Honoré de Balzac. Je logeert drie nachten in een van onze charmante hotels in de buurt.

Dag 5: De kastelen van Villandry, Langeais en Azay-le-Rideau

Langs de groene Loire-vallei rijd je naar Villandry, het laatst gebouwde Renaissance kasteel op de oevers van de Loire befaamd voor zijn opmerkelijke harmonie in de architectuur en zijn uitzonderlijke tuinen en terrassen. De reis zet zich verder naar Langeais, met het 15de-eeuwse kasteel van Lodewijk XI en bekend om zijn prachtige Vlaamse wandtapijten. Je keert terug via het kasteel van Azay-le-Rideau dat wordt geprezen om zijn ideale verhoudingen.

Dag 6: Chinon, Ussé en Saumur

Het kasteel van Chinon is een indrukwekkende middeleeuwse vesting waar in 1308 het proces plaats vond tegen de Orde van de Tempeliers en in 1429 de historische ontmoeting tussen Jeanne d’Arc en Karel VII, die van cruciaal belang was voor de geschiedenis van Frankrijk. Langs de Indre pronkt het flamboyante Château d’Ussé dat Charles Perrault inspireerde voor ‘Doornroosje’. Je rijdt verder langs de oevers van de Loire naar de middeleeuwse stad Saumur, genesteld in het hart van de wijnstreek van de Anjou. Hier springt het prachtige hooggelegen kasteel van de hertogen van Anjou in het oog. Bezoek zeker het lager gelegen historisch centrum, met de 17e-eeuwse Eglise St.-Pierre, de gezellige steegjes met oude vakwerkhuizen en de Place St.-Pierre met tal van terrassen en restaurants. Een mooie afsluiter van de dag op je terugrit is een ‘dégustation’ in de kelders van Domaine Olga Raffault in Savigny-en-Véron.

Dag 7: Terug naar huis

Het is helaas tijd om je koffers te pakken en terug naar huis te keren. Als je nog enkele vakantiedagen over hebt, kan je natuurlijk ook je verblijf verlengen in een Caracactèrehotel naar keuze.

Prijs vanaf bedraagt 1.820 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden