Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
5ff458c69046c

De Elzas, het beste van twee werelden

Symbiose van natuur en gastronomie

5 Dagen - 4 Nachten

Eeuwenlang was de Elzas een speel-bal van Frankrijk en Duitsland. Niet verwonderlijk dus dat deze prachtige streek met zo’n rijke erfenis pronkt. Met haar wilde, weelderige natuur en authentieke tradities is de Elzas bijna een land op zich. Van romantische kerstmarkten en gastronomische toprestaurants tot een mythisch bedevaartsoord en zelfs een ‘route du vin’. In de Elzas geniet je volop met al jouw zintuigen! Deze beleefreis voert je van middeleeuwse en romantische stadscentra langs kronkelende wegen en ongerepte landschappen tot in het hart van de Elzas. Flaneer door de fleurige straatjes van een sfeervol wijndorp en geniet van adembenemende uitzichten op het Zwarte Woud.

Dag 1: Vertrek naar Ottrott

Vandaag vertrek je naar Ottrott, daar begint je onvergetelijke reis in de Elzas. Onderweg naar Ottrott kan je halt houden in Metz, met zijn gezellige middeleeuwse binnenstad, zijn gigantische gotische kathedraal en sinds 2010 het unieke Centre Pompidou. De stad getuigt van 3000 jaar geschiedenis, met Romeinse, middeleeuwse, klassieke en Duitse sporen, alle prachtig verlicht door het bijzonder originele belichtingsprogramma dat Metz de bijnaam van 'lichtstad' opleverde. Je logeert vier nachten in een charmant hotel in Ottrott vlakbij Obernai.

Dag 2: Straatsburg

Bekend van het Europese Parlement en de Raad van Europa, met zijn gastronomische adresjes, schitterende kathedraal, vakwerkhuizen en duurzaam verkeersbeleid. Dat moet Straatsburg zijn! De oude stad, met de goed bewaarde wijk ‘La Petite France’, is een van de meest romantische delen van deze aangename stad. Ook op gastronomisch gebied is Straatsburg de moeite waard: tal van toprestaurants trekken fijnproevers aan van over de hele wereld. De stad heeft de allure en de sfeer van een echte hoofdstad, maar door haar relatief kleine omvang voel je je hier meteen thuis.

Dag 3: Het hart van de Elzas

Als volgende op de planning staat een bezoek aan het bijzonder sfeervol wijndorp Obernai. Oude vakwerkhuizen, fleurige straatjes en het standbeeld van zijn patroonheilige, Sainte-Odile, bepalen hier het typische karakter. Wist je dat Obernai zowel een wijn- als bierstad is? De stad is gelegen aan de Route des Vins, maar ook de Kronenbourg-brouwerij is hier gevestigd. Je gaat verder langs kronkelende wegen naar het mythische bedevaartsoord Mont Sainte-Odile. Vervolgens ga je door een van de mooiste en ongereptste landschappen van de Elzas naar Le Hohwald en Le Champ du Feu, vanwaar je bij helder weer een prachtig uitzicht hebt op het Zwarte Woud.

Dag 4: La Route du Vin

Op "de vleugels van een ooievaar", over pittoreske dorpjes, wijngaarden en wijnkelders ga je richting Sélestat. Volg de 'Route du Vin' en kom via het ‘Parc des Cigognes’ en Kaysersberg aan in Colmar, met zijn vakwerkhuizen en idyllische ‘Petite Venise’ langs de rivier de Lauch. Oorlog noch verleden hebben het gezicht van Colmar kunnen aantasten: hier vindt je een schat aan cultureel erfgoed, maar ook een rijkdom aan tafelgenoegens! Wie zich liever een beeld vormt van hoe vroeger in de Elzas en Vogezen geleefd werd, kan een bezoek brengen aan het boeiende Ecomusée d’Alsace vlakbij Ungersheim.

Dag 5: Terug naar huis

Jouw trip doorheen de Elzas loopt ten einde, vandaag keer je terug naar huis. Als je nog geen zin hebt om naar huis te gaan kan je natuurlijk nog wat langer blijven in een van onze Caractèrehotels naar keuze.

Prijs vanaf bedraagt 1.250 euro. Dit is een prijsindicatie voor twee personen op basis van een standaardkamer inclusief ontbijt in hoogseizoen. De juiste prijs van jouw rondreis is afhankelijk van een aantal factoren zoals onder andere de periode waarin je reist, de periode waarin je je reis boekt, de keuze van jouw hotels, de duur van je reis ... Deze indicatie geeft je in ieder geval alvast een idee van het budget voor deze reis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden