602bfbc76a0f7

De elegante Costa de Lisboa en de landelijke Alentejo

Design en pure luxe

8 Dagen - 7 Nachten

De Costa de Lisboa staat bekend om zijn elegante badplaatsen en mooie baaien. Een schril contrast met de ongerepte natuurpracht in het wondermooie binnenland van de Alentejo-streek. Tijdens deze beleefreis proef je van beide.

Jouw tocht begint met een vleugje luxe in Sintra, een stadje met unieke paleizen, ruïnes en weelderige tuinen. En Estoril en Cascais verleiden je met hun zandstranden en prachtige villa’s.

Daarna trek je naar het ongerepte Alentejo. Onderweg bezoek je ommuurde stadjes vol kronkelende steegjes, stralend witte huisjes en middeleeuwse paleizen. Geniet van adembenemende panorama’s en unieke zonsondergangen. Van Romeinse ruïnes in een schitterend groen decor, en een indrukwekkend natuurreservaat van meer dan 23.000 ha.

Dag 1 : Vlucht naar Lissabon – Cascais

Je landt op de luchthaven van Lissabon, hier haal je de huurwagen op. In Cascais verblijf je 2 nachten in een Caractère hotel. Maak kennis met deze elegante badplaats.

Dag 2 : Costa de Lisboa - Sintra

Langs de mooie kustlijn, via Cabo da Roca en Praia do Guincho, naar Sintra, 600 jaar lang de favoriete residentie van Portugese vorsten, adel en bourgeoisie. Estoril en Cascais zijn 2 befaamde en levendige badplaatsen met zandstranden en prachtige villa's.

Dag 3 : Naar het ongerepte Alentejo

Vertrek naar Évora of omgeving, waar je 3 nachten verblijft. Monsaraz is een mooi vestigingsdorp op een hoge rots met een prachtig uitzicht en een unieke zonsondergang.

Dag 4 : Évora

Beslist een van de mooiste steden van Portugal: een ommuurd stadje met kronkelende Moorse steegjes met bogen, stralend witte huizen met terrassen en bloemen, paleizen uit de middeleeuwen en de renaissance, en een bijzonder gezellige sfeer.

Dag 5 : Redondo - Vila Viçosa - Elvas en Estremoz

Maak kennis met de ongerepte natuur van Alentejo én met historische stadjes: Redondo, bekend om zijn rode wijn en typische aardewerk, Vila Viçosa, waar hertogen en koningen vaak vertoefden en Elvas, op enkele kilometers van de Spaanse grens, met zijn stadsmuur en aquaduct. Op de terugweg ga je via Estremoz, tussen de marmergroeven en een stadsmuur in de bouwstijl van Vauban, naar Évoramonte, mooi gelegen op een heuvel.

Dag 6 : Naar Santiago do Cacém of Grândola

Vertrek naar Santiago do Cacém. Maak er kennis met de Romeinse ruïnes van Miróbriga in een schitterende groene omgeving.

Dag 7 : Alcácer do Sal + natuurpark Estuário do Sado

Hier draait alles rond zout, kurk en rijst. De zoutpannen en rijstvelden omringd door bossen met kurkeiken zijn nog altijd zichtbaar. Het Reserva Natural do Estuário do Sado is een indrukwekkend natuurreservaat van meer dan 23.000 ha.

Dag 8 : Santiago do Cacém - Grândola – Lissabon – Terug naar huis

Lever je huurwagen in op de luchthaven van Lissabon en vlieg terug naar huis. Blijf je liever nog wat langer? Caractère regelt dat voor jou!

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden