602bd12ae1c03

De avontuurlijke Azoren

Op zoek naar de legende van atlantis.

8 Dagen - 7 Nachten

Vraag de lokale bevolking naar de geschiedenis van hun eiland, en de kans is groot dat ze vertellen dat je bovenop het mythische Atlantis staat. Eén ding is zeker: met zijn vulkanische meren, stomende geisers en diepgroene valleien is dit de gedroomde bestemming voor sportieve avonturiers.

Je start met een heerlijke wandeling door het historische centrum van Ponta Delgada, en langs de kleurrijke, bruisende wandelpromenade van de jachthaven.

Andere hoogtepunten van deze beleefreis: Sete Cidades, een enorme vulkanische krater. het vuurmeer Lagoa das Furnas met zijn beroemde stomende geisers en borrelende bronnen, een unieke walvis- en dolfijnexcursie en een bezoek aan het kleine paradijselijke eilandje Vila Franca do Campo, net voor de kust.

Dag 1 : Vertrek naar Sao Miguel

Vandaag kan jouw unieke reis officieel van start gaan. Nadat je landt op de luchthaven van São Miguel, haal je je huurwagen op. Je kan vervolgens 7 nachten ontspannen in één van onze charmante Caractère hotels.

Dag 2 : Ponta Delgada

De hoofdstad van São Miguel is Ponta Delgada, met zijn 40.000 inwoners de dichtstbevolkte plaats van het eiland, een bijzonder aantrekkelijk stadje met een rijk architectuurpatrimonium uit de 17de tot 19de eeuw. Het is zalig wandelen in het historische centrum, dwalen door de straten en afzakken naar de zee en de jachthaven, waar de wandelpromenade overdag en vooral 's avonds omgetoverd wordt tot een bruisend en kleurrijk centrum.

Dag 3: Sete Cidades

Op de derde dag van je reis maak je een uitstap naar het goddelijke Sete Cidades, een enorme vulkanische krater. De namen van de twee voornaamste meren zijn het Lagoa Azul en het Lagoa Verde, het Blauwe en het Groene meer. Ze verwijzen naar het blauw van de hemel en het groen van het land, al beweren romantici dat de meren ontstonden door de tranen van een door het lot gescheiden blauwogige prinses en een herdersjongen met groene ogen.

Dag 4 : Porto Formoso

In Porto Formoso heb je de keuze. Geniet van het strand Praia dos Moinhos, een van de weinige witte zandstranden van São Miguel, tegen een fantastisch decor van steile rotsen in de vorm van een amfitheater. Of maak een wandeling door het dorpje, breng er een bezoek aan de Fábrica de Chá Porto Formoso, de bekendste theefabriek van het dorp. Rondom Porto Formoso tref je dan ook tal van theeplantages aan waarin het heerlijk wandelen is.

Dag 5 : Furnas en zijn Caldeiras

Ontdek het Lagoa das Furnas (vuurmeer) met zijn beroemde stomende geisers en borrelende bronnen. Avontuurliefhebbers laten hun armspieren werken tijdens een kanotocht. Ten westen van het meer ligt de kerk Nossa Senhora das Vitórias, met zijn indrukwekkende neogotische bouwstijl, uniek voor de Azoren. In diezelfde Furnasvallei vind je het Parque Terra Nostra, een park uit de 18de eeuw. Deze paradijselijke subtropische tuinen met een oppervlakte van 12 ha slingeren zich rond een wandelpad langsheen aangelegde meertjes en beekjes, exotische bloemen en eeuwenoude zeldzame boomsoorten, evenals een zwemmeer met mosterdkleurig ijzerrijk water. Je kan ook kiezen om een heuse 4x4 tour te beleven.

Dag 6 : Walvis- en dolfijnexcursie

Geniet van een unieke walvis- en dolfijnenexcursie vanuit de haven van Ponta Delgada. Sinds het verbod op de walvisvangst gebruiken de bewoners hun kennis voor de observatie en het behoud van deze walvissen.

Dag 7 : Vila Franca do Campo of Ponta da Ferraria

Bezoek de krater die tegenover het dorp Vila Franca do Campo ligt, op ongeveer 1km van de kust. Dit klein paradijselijk eilandje is zeker het bezoeken waard, je kan er met de ferry heen. Het kristalheldere water en het kleine charmante strandje lenen zich uitstekend om te zwemmen en te duiken. Of gewoon genieten in Ponta da Ferraria op één van de rotseilandjes waar zich natuurlijke meren bevinden, waarin gezwommen kan worden.

Dag 8 : Terug naar huis

Helaas zit je reis er vandaag op. Lever je huurwagen in en keer huiswaarts. Krijg je maar geen genoeg van de prachtige Azoren? Dan regelen wij graag een verlenging van je verblijf in een van onze hotels.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden