Even geduld aub...

Helaas, we hebben geen resultaten kunnen vinden. Gelieve je zoekterm aan te passen.

Landen

...

Regio's

...

Bestemmingen

...

Hotels

...

Rondreizen

...

Blogs

...
602d47da9970f

Cultuur en stranden in de uithoek van Europa

De Algarve van west naar oost.

7 Dagen - 6 Nachten

De Algarve is veel meer dan zonovergoten stranden met hoge kliffen en woeste rotsen. Het is ook de streek bij uitstek om de rijke cultuur en geschiedenis van Portugal te ontdekken. Doe daar nog een heerlijke lokale keuken bij, en je hebt de ideale vakantiebestemming gevonden.

Jouw beleefreis start met een excursie naar de Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke punt van Europa. Onderweg trek je langs authentieke dorpjes, warme zwavelbronnen en prachtige stranden. En je ontdekt de boeiende geschiedenis van Lagos, de plek vanwaar heel wat zeevaarders op ontdekkingsreis vertrokken.

Ook het Parque Natural da Ria Formosa is een absolute must. Een lagune met een gordel van eilandjes die door loopbruggetjes en boten met het vasteland verbonden zijn. Tot slot kan je helemaal tot rust komen op het kilometerslange strand van Tavira, een gezellig dorp dat een en al authenticiteit uitstraalt.

Dag 1 : Vertrek naar Faro - Sagres

Je komt aan in de luchthaven van Faro en je haalt je huurwagen op. Je rijdt naar Sagres, waar je drie nachten verblijft in een Caractère hotel.

Dag 2 : Cabo de São Vicente - Carrapateira - Monchique

Je verlaat Fargo en maakt een uitstap naar Cabo de São Vicente, het meest zuidwestelijke punt van Europa. De 150 jaar oude vuurtoren is een van de belangrijkste bakens aan de Atlantische Oceaan. Deze kaap kent een zweem van mythe en mysterie: vele menhirs zijn terug te vinden in de omgeving, en de oude Grieken noemden dit het 'Land van de Serpenten'. Je rijdt vervolgens langs het typische Algarvedorpje Vila do Bispo naar Carrapateira, een populaire surfbestemming en een van de mooiste plaatsen aan deze kustlijn. Je gaat verder naar Arrifana met zijn prachtige stranden en daarna terug landinwaarts via Aljezur en het bergmassief van Monchique, bekend om zijn warme zwavelbronnen.

Dag 3 : Lagos - Portimão - Lagoa

Vandaag ga je naar Lagos, een stad om met volle teugen van te genieten. Naast de prachtige zandstranden, omgeven door rode of goudgele rotsen, maak je hier ook kennis met een boeiende geschiedenis. Lagos speelde een belangrijke rol in de ontdekkingsreizen en menig zeevaarder zeilde hier de haven uit, op weg naar onbekende horizonten. Je zet je reis verder naar Portimão, waar het grote strand van Praia da Rocha een trekpleister is. Hierna vertrek je naar Lagoa, de voormalige hoofdstad van de Algarve.

Dag 4 : Sagres - Faro - Moncarapacho - Castro Marim

Van Sagres vertrek je naar de oostelijke Algarve, via Faro, bezichtig hier in het Museu Arqueológico de prachtige historische kunstschatten, waaronder Romeinse mozaïeken. Aan de Doca de Recreio, de plezierhaven, geniet je van de zon op een van de vele terrasjes. Ook als badstad moet Faro zeker niet onderdoen.

Dag 5 : De oostelijke Algarve

Op de vijfde dag van je reis bezoek je Olhão, de grootste vissershaven van de Algarve. Het prachtige Parque Natural da Ria Formosa is absoluut een bezoek waard: aan de lagune ligt een gordel van kleine eilandjes die door loopbruggetjes en boten met het vasteland verbonden worden. Zin om te gaan wandelen? De duingebieden met hun rijke vegetatie nodigen je uit voor prachtige wandelingen en bovendien is dit natuurgebied de biotoop van duizenden zeevogels.

Dag 6 : Tavira

Tavira is een van de plaatsen in de Algarve waar authenticiteit het beste bewaard is gebleven. Om de stranden te bereiken, maak je de overzet naar het Ilha de Tavira, waar je wordt ondergedompeld in een echte vakantiesfeer met een gezellige drukte bij de leuke cafeetjes en restaurantjes onder strooien daken.

Dag 7 : Terug naar huis

Je vakantie loopt jammer genoeg op zijn einde. Lever je huurwagen in en neem het vliegtuig terug naar huis. Heb je toch nood aan een langere vakantie? Geef ons een seintje en wij helpen je graag verder.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden