verpingviksvegen 14 6002 alesund norway alesund

Boetiekcruise van de Lofoten tot de Noorse fjorden

Ponant cruises

14 Dagen - 13 Nachten

Ga mee op een 14-daagse reis van de Lofoten tot de Noorse fjorden. Jaag mee het noorderlicht na, kajak langs de ijsschotsen, verken de Scandinavische architectuur en ontdek de Vikingsgeschiedenis.

Deze cruise is mogelijk van 7/11/2024 tot 20/11/2024. Contacteer ons gerust voor andere opties.

Dag 1 en 2: Narvik

Voorbij de poolcirkel ontdek je Narvik, genesteld in het hart van indrukwekkende bergen die in de Ofotfjord storten. Het landschap zal je betoveren. Vanuit Narvik is het mogelijk om de Ofoten Line richting Zweden te nemen. Deze historische spoorlijn verbond ooit de mineraalrijke mijnen van Kiruna in Zweden met de ijsvrije haven van Narvik. Inscheping is tussen 16 en 17 uur en het vertrek is om 23u. Er zijn twee mogelijke excursies inbegrepen: Polarpark of de Artic Railway.

Dag 3: Leknes, Lofoten

Welkom op de Lofoten Eilanden, een eilandengroep aangemeerd in de Noorse Zee, voorbij de poolcirkel. Hier zeil je in majestueuze decors van alpentoppen, zanderige baaien, scherpe pieken die uit de zee oprijzen en diepblauwe fjorden die kabbelen van de vis. Het stadje Leknes ligt op het eiland Vestvagoy. Overal om je heen zie je de grillige vormen van bergen en baaien die leeglopen en vollopen met de getijden. Ga wandelen of neem deel aan andere buitenactiviteiten zodat je alle natuurlijke schatten van de regio kan ontdekken. Tot slot maak je kennis met de Vikingen in het Lofotr Vikingmuseum en bereik je de gezellige vissershaven van Henningsvær.

Dag 4: Reine, Lofoten

Noren beschouwen de kleine vissershaven van Reine als het mooiste dorp van hun land. Het lijkt op natuurlijke wijze te zijn ontstaan in het hart van een baai die wordt omringd door steile bergen. Vlakbij ligt Flakstad, dat opvalt door zijn prachtige witte zandstrand en bronskleurige water en zijn rode houten kerk met uivormige koepel die uit de kliffen oprijst.

Dag 5: Brønnøysund

Brønnøysund ligt op het schiereiland Torget, omringd door water en een groot aantal eilanden, en nodigt je uit in het hart van een wilde natuurlijke omgeving. De levendige sfeer die rond de jachthaven heerst, contrasteert met de rust van de archipel. In het Noorse Aquacultuurcentrum kun je het wereldwijde succes van de Noorse aquacultuur beter begrijpen en de uitstekende producten proeven. Je hebt ook de kans om te wandelen langs de mythische granieten koepel van Torghatten, de doorboorde hoedvormige berg, om het verbazingwekkende natuurlijke gat te bewonderen dat tijdens de ijstijd in de rots is gevormd. Een paar kilometer van Brønnøysund, in Tilrem, ligt een nog werkende, 250 jaar oude boerderij met een prachtige kruidentuin, een winkel met lokale producten en een familierestaurant.

Dag 6: Smola

Smøla is een natuurparadijs, omgeven door een archipel van duizenden kleine eilanden, eilandjes en riffen. In de winter dient het eiland als toevluchtsoord voor talrijke zeevogelsoorten. Een van deze soorten is de zeearend, een beschermde diersoort waarvan de populatie hier het grootst is. De bewoners van het eiland leven voornamelijk van de visvangst en zullen hun culinaire tradities met je delen door je kennis te laten maken met enkele lokale producten. Als je avontuurlijk bent ingesteld, kun je zelf gaan vissen in het kristalheldere water of een bezoek brengen aan het eiland Hitra.

Dag 7: Geiranger

In deze wilde fjord met hoge bergen en besneeuwde toppen heet de enige weg die in de winter open blijft de Eagle Road. Deze weg verlaat het dorp Geiranger en stijgt via 12 haarspeldbochten tot 625 meter boven de fjord. De top biedt een prachtig panorama over het Geirangerfjord, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Je kunt het gerommel van de Seven Sisters Waterfall horen, die in een wolk van schuim naar beneden stort in de fjord. De weg vervolgt zijn weg naar de berg Dalsnibba, die tot een hoogte van 1.475 meter stijgt. Zoals je in het Noorse Fjordencentrum zult leren, gaat de landbouw in deze regio terug op een traditie die teruggaat tot de Vikingen. Een boerderij in de buurt wordt al 300 jaar door dezelfde familie gerund. Met enkele honderden geiten is het een van de grootste zomerboerderijen in de bergen van het land.

Dag 8: Ålesund

Vandaag bezoek je Ålesund, dat wordt doorkruist door het mooie Brosundetkanaal en wordt omringd door een reeks rotseilandjes, fjordinhammen en majestueuze bergen. Deze grote haringvishaven staat vooral bekend om zijn Art Nouveau-architectuur waarover je meer te weten komt in het Art Nouveau Museum. Daarna kan je de hoogte in op het eiland Godøy en de berg Godøyfjellet beklimmen voor een prachtig panorama. De pittoreske vuurtoren van Alnes biedt ook een spectaculair uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Dag 9: Nordfjordeid

Nordfjordeid is een klein stadje aan het eind van een arm van de gigantische Nordfjord. De natuur biedt hier een 360-graden uitzicht dat bevorderlijk was voor de vroege vestiging van Vikinggemeenschappen, zoals blijkt uit het grote aantal graven, enkele van de grootste en rijkste van het land. Je kunt je kennis van de Scandinavische cultuur en tradities verdiepen in het Sagastad Vikingcentrum, een verrassend museum met interactieve tentoonstellingen, waar ook de Myklebust ligt, een van de grootste Vikingschepen ter wereld met een lengte van 30 meter. Naast de prachtige omgeving staat de stad bekend om de vele fokkers van Noorse boerenpaarden, het Fjordenpaard, dat de mogelijkheid biedt voor prachtige wandelingen in de omgeving.

Dag 10: Flåm

Genesteld in het hart van het fjordenland, op minder dan 200 kilometer van Bergen, biedt het pittoreske dorpje Flåm je een authentieke Noorse ervaring. Je kunt door de felgekleurde straten slenteren en de majestueuze contouren van de omringende bergen bewonderen. De stad is ook het vertrekpunt van de mythische treinroute Flamsbana, die 20 kilometer lang is en een prachtig uitzicht biedt op het landschap, dat even subliem als ongerept is.

Dag 11: Sognefjord

Vandaag vaar je in de Sognefjord. Deze prachtige fjord strekt zich ongeveer 200 kilometer landinwaarts uit en is daarmee de langste fjord van Europa. Je zult charmante dorpjes zien die tegen de berghelling hangen of zich langs de oevers nestelen, en de watervallen en perfect uitgesneden wilde oevers bewonderen. Net als de grote rivieren met vele zijrivieren, vertakt de Sognefjord zich in een groot aantal armen en fjorden die je tijdens deze prachtige cruise kunt zien.

Dag 12: Lerwick, Shetlandeilanden

Vandaag ontdek je de hoogtepunten van de Shetlandeilanden. Je bezoekt de kleine en charmante hoofdstad van de Shetlandeilanden, met zijn zeedijk vol oude huizen en smalle straatjes. In het noorden ligt Geopark Shetland, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dag 13 en 14: Bergen

Een wandeling door de straten van Bergen betekent teruggaan in de tijd, op zoek naar de verborgen schatten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bergen is een echt openluchtmuseum en de thuisbasis van een bloeiende artistieke gemeenschap van schilders, pottenbakkers en juweliers. De kabelbaan van Bergen biedt je een prachtig panorama over de haven en de omliggende fjorden. Mis een bezoek aan de oude wijk met zijn smalle straatjes niet!

Prijs vanaf bedraagt 24.020 euro per kajuit. Dit is een prijsindicatie per kajuit op basis van een standaardkamer in all-inclusive formule, inclusief vluchten en activiteiten.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden