heimaey natuur

Boetiekcruise Shetland, Faeröer, IJsland: wilde eilanden en landen vol legendes

Ponant cruises

11 Dagen - 10 Nachten

Vanuit Bergen vaar je in het kalme water van de Hardangerfjord, de op één na langste fjord in Noorwegen. In het hart van dit natuurlijke juweel ontdek je een prachtig landschap terwijl weelderige fruitboomgaarden zich uitstrekken over de weelderige oevers. Dan ga je verder richting de Shetland Eilanden: een grillige kustlijn met smetteloze zandstranden, winderige groene heidevelden, duizend jaar oude kliffen gebeeldhouwd door zee-erosie. In de Faeröer Eilanden word je ondergedompeld in een wilde en spectaculaire natuurlijke omgeving. Tot slot, aan de rand van de Noordpool, met zijn duizelingwekkende fjorden, vulkanen en watervallen, biedt IJsland een romantisch en wild gezicht.

Deze cruise is mogelijk van 3/08/2024 tot 13/08/2024. Contacteer ons gerust voor andere opties.

Dag 1: Bergen

De cruise start in Bergen. Inscheping is van 16 tot 17 uur en het vertrek is om 19 uur. Een wandeling door de straten van Bergen betekent teruggaan in de tijd, op zoek naar de verborgen schatten die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staan. Bergen is een echt openluchtmuseum en de thuisbasis van een bloeiende artistieke gemeenschap van schilders, pottenbakkers en juweliers. De kabelbaan van Bergen biedt je een prachtig panorama over de haven en de omliggende fjorden. Mis een bezoek aan de oude wijk met zijn smalle straatjes niet!

Dag 2: Hardangerfjord

In het hart van de Noorse natuur, ten zuidoosten van Bergen, bevaar je de rustige wateren van de Hardangerfjord, de op een na langste fjord van Noorwegen. Aan de brede monding van deze majestueuze fjord vind je zacht glooiende valleien met weelderige weiden en fruitbomen in overvloed. Het heeft dan ook terecht de bijnaam "de fruitboomgaard van Noorwegen". Naarmate je verder landinwaarts vaart, wordt de fjord smaller en maakt de glooiende omgeving plaats voor duizelingwekkende wanden en hoge berggebieden.

Dag 3: Lerwick en Isle of Noss, Shetlandeilanden

Vandaag ontdek je de hoogtepunten van de Shetlandeilanden. Je bezoekt de kleine en charmante hoofdstad van de Shetlandeilanden, met zijn zeedijk vol oude huizen en smalle straatjes. In het noorden ligt Geopark Shetland, dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Daarna ga je verder naar de torenhoge zandstenen kliffen aan de oostkust van het eiland Noss. De vele richels die in de rotsen zijn uitgehouwen vormen ideale broedplaatsen voor de jan-van-genten, papegaaiduikers, zeekoeten, drieteenmeeuwen, alken, Noordse stormvogels en grote jagers die dit gebied bevolken.

Dag 4: Kirkwall, Orkney

Kirkwall, dat "kerkbaai" betekent, is de hoofdstad van de Orkney-archipel en een ideale tussenstop voordat je verder reist naar de Noordelijke Eilanden. Beschut in een brede baai verwelkomt de levendige stad je met zijn charmante geplaveide steegjes omzoomd door oude huizen en ambachtelijke winkels. Tankerness House, het oudste huis van de stad, moet je gezien hebben. Maar de ware architectonische schat van het toepasselijk genaamde Kirkwall is niemand minder dan zijn opmerkelijke kathedraal van rode en gouden steen. En omdat whisky onlosmakelijk verbonden is met de identiteit van Schotland, stop je bij de Highland Park Distillery voor een zeer leerzaam bezoek.

Dag 5: Suduroy eiland, Faeröer

Het eiland Suduroy heeft een van de kleinste bevolkingen van de Faeröer. Het heeft steile kliffen langs de westkant. Het eiland is een belangrijke broedplaats voor zeevogels, waaronder noordse stormvogels, drieteenmeeuwen, papegaaiduikers en zeekoeten. Je expeditieteam begeleidt je bij het ontdekken van het eiland, de authentieke dorpjes met zwarte, teerhouten kerken die typisch zijn voor de Faeröer, en de wandelpaden langs turfvelden en stenen schaapskooien. Schapen zijn inderdaad alomtegenwoordig op de Faeröer - er zijn zelfs meer schapen dan mensen - en ze dragen bij aan de charme van deze wilde landschappen.

Dag 6 – 7: Eysturoy eiland, Faeröer

Tijdens je stop op het eiland Eysturoy kan je je onderdompelen in een traditioneel dorp van de Faeröer. De lokale bevolking verwelkomt slechts enkele tientallen bezoekers per jaar, dus dit is een zeldzaam voorrecht. In het gezelschap van je natuurgids en lokale gidsen ontdek je het dorp, waar sommige huizen een typisch Scandinavisch dak hebben, gemaakt van berkenbast bedekt met graszoden. Hier geniet je van een traditionele koffie. Sportievelingen kunnen wandelen langs de paden die de dorpen van het eiland met elkaar verbonden toen de mensen nog te voet rondtrokken.

Dag 8: Faeröer Eilanden

De Faeröer Eilanden, een archipel gevormd door vulkanisch gesteente, onthullen een ongelooflijke verscheidenheid aan reliëfs waar de zee alomtegenwoordig is. Ten westen van het eiland Vagar liggen Thindolmur en Drangarnir, rotspunten die door zee-erosie van de kust zijn losgeraakt en zo zelfstandige eilandjes vormen die bekend staan als stacks. De indrukwekkende Traelanipa-klif, ook bekend als Slave Cliff, is 142 meter hoog. Het kijkt uit over het prachtige meer Sorvagsvatn. Dit meer ligt 30 meter boven de zeespiegel en is het grootste meer van de archipel. Op het eiland Streymoy kan je zeekoeten, krijsende noordse stormvogels of pinguïns zien, die nestelen in de spleten van de Vestmanna kliffen.

Dag 9: Oostfjorden

De Oostfjorden behoren tot de wildste en meest ongerepte gebieden van IJsland. Hier hebben verschillende gletsjers de vulkanische plateaus uitgesleten die in de loop van duizenden jaren zijn geërodeerd, valleien hebben uitgeslepen en lange, majestueuze fjorden hebben gecreëerd waarin de zee binnendringt. Deze langzame metamorfose heeft sublieme landschappen gecreëerd die je in al hun diversiteit kunt bekijken: basaltrotsen die in zee storten, watervallen met kristalhelder water, vulkanische zwarte zandstranden, alpiene reliëfs, warmwaterbronnen. In dit afgelegen gebied hebben vogels een toevluchtsoord gevonden in een rijk ecosysteem, zoals papegaaiduikers vooral in mei en juni.

Dag 10: Heimaey, Vestmannaeyjar

Dit land voor de zuidkust van IJsland is het grootste van de Vestmann-eilanden en het enige bewoonde eiland van de archipel. De steile Edfell-vulkanen en de groene prairies van Herjólfsdalur bieden een rijk contrast aan natuur. Op de weg naar Stórhöfði kijk je uit over grijze zandstranden en kliffen die door de Noordelijke IJszee zijn uitgeslepen. Vanaf hier kan je ook de bronzen landschappen van de bergtoppen zien. Je kunt een bezoek brengen aan Eldheimar, een ultramodern en interactief museum over de vulkaanuitbarsting die Heimaey in 1973 heeft meegemaakt.

Dag 11: Reykjavik

De hoofdstad van IJsland strekt zich uit langs de rand van een uitgestrekte baai in het westen van het land. Perlan, de "Parel van Reykjavík", een museum op de 'Oskjuhlið heuvel, biedt een panoramisch uitzicht over de weelderige, groene landschappen. Iets verderop vind je gemakkelijk de wegwijzer naar de evangelische kerk Hallgrímskirkja en naar het historische centrum, waar je wandelt langs de Skólavördustígur en de Laugavegur, twee levendige straten met charmante winkeltjes. Voor wat ontspanning net buiten de stad breng je een bezoek aan het schiereiland Reykjanes en de beroemde thermale lagunes van de Blue Lagoon.

Prijs vanaf bedraagt 18.720 euro per kajuit. Dit is een prijsindicatie per kajuit op basis van een standaardkamer in all-inclusive formule en enkele activiteiten.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden