1 paros greece paros greece

Boetiekcruise in het hart van de Griekse eilanden

Ponant cruises

7 Dagen - 6 Nachten

Ga mee op een 8-daagse cruise op ontdekking naar de Griekse eilanden in het hart van de Egeïsche Zee. Je geniet van prachtige baaien, unieke landschappen, witte zandstranden en oud erfgoed. Terwijl jij van de bestemming geniet, geniet jouw kind van een activiteitenprogramma dat speciaal voor hem of haar ontworpen is.

Deze cruise is mogelijk van 4/07/2024 tot 11/07/2024. Contacteer ons gerust voor andere opties.

Dag 1: Athene

De reis start in de hoofdstad van Griekenland, Athene. Inscheping start van 16 uur tot 17 uur en het schip vertrekt om 18 uur. Ontdek enkele van de levendigste wijken van Athene: Plaka, met zijn doolhof van kleurrijke straatjes, waar 's avonds de geur van moussaka en knoflookgarnalen je smaakpapillen zullen prikkelen. Het Nationaal Archeologisch Museum en het Cycladisch Kunstmuseum zijn ook enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad en bieden je de mogelijkheid om het culturele verleden van Athene te ontdekken.

Dag 2: Patmos

Vandaag kom je aan op het legendarische eiland in de Dodekanesos, Patmos. De auteur van het laatste boek van de bijbel, Sint-Jan, woonde hier vermoedelijk. Op de top van een heuvel omringd door wijngaarden en boomgaarden, ontdek je de Apocalyps en het Sint-Jansklooster die aan hem zijn toegewijd. De kristalheldere baaien van Kambos en Lampi vormen de perfecte zwemplek. Er zijn drie beschikbare excursies, niet inbegrepen in prijs, waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis, het religieus erfgoed of mooie plekken om te fotograferen ontdekt.

Dag 3: Symi

Vandaag verken je het charmante Symi. Dit eiland van cipressenbossen, wijngaarden en olijfboomgaarden heeft een gelijknamige hoofdstad die even kleurrijk is als het omliggende platteland. De charme van de havenwijk Gialos mag je niet missen: langs de kades staan pittoreske huizen met veelkleurige gevels. Beklim de 500 treden van de Kali Strata en aanschouw prachtige uitzichtpunten. Er zijn twee mogelijke excursies inbegrepen: bezoek eht otthodox klooster Panormitis of maak een begeleide wandeling in Symi.

Dag 4: Amorgos - Santorini

Amorgos is het meest oostelijke eiland van de Cycladen en valt op door zijn rotsachtige inhammen met kristalhelder water en zijn kleine, pittoreske dorpjes. In deze haven kun je een van de mooiste dorpen van de Cycladen bezoeken, Chora, en de geplaveide straatjes en witgekalkte huizen ontdekken, met daarboven een kasteel. Byzantijnse kerken, windmolens en binnenplaatsen vol bloemen maken dit typische tafereel van tijdloos Griekenland compleet. In de avond vaar je verder langs Santorini en geniet je van het prachtig uitzicht op de witte dorpjes.

Dag 5: Adamas, Milos

De vulkanische oorsprong van Milos is duidelijk zichtbaar in de adembenemende landschappen en de kleuren van de kliffen, variërend van puur wit tot dieprood. Vanaf het dek van een schip ontdek je de wilde schoonheid van de kustlijnen met de mooiste stranden van Griekenland en geniet je van bevoorrechte toegang tot smaragdgroene baaien. Kleine vissershaventjes zoals Adamas verschuilen zich daar, met felgekleurde deuren en terrassen. Er zijn drie beschikbare excursies, niet inbegrepen in prijs: Natuurlijke wonderen en oude overblijfselen van Milos; de schoonheden van Noord-Milos; of wandelen tussen de baaien van Milos.

Dag 6: Delos - Paros

Vandaag bezoek je het kleine eiland Delos, een van de grootste archeologische vindplaatsen in Griekenland. Van de Stoa van Antigonos, het Terras van de Leeuwen tot de gebeeldhouwde marmeren dierenbeelden, je zult de ene ontdekking na de andere doen tegen een achtergrond van de Egeïsche Zee die zich uitstrekt tot aan de horizon. Vanop de trappen van het theater op de heuvel geniet je van het weidse uitzicht. Er is een excursie inbegrepen waarbij de archeologische site bezoekt. In de namiddag trek je naar Paros. Langs de kades van Parikia, de belangrijkste stad, zie je Byzantijnse kerken en neoklassieke gebouwen. Om optimaal van het turquoise water te genieten, kun je een tussenstop maken in Naoussa. Deze kleine vissershaven wordt begrensd door een prachtige baai. Er zijn drie beschikbare excursies, niet inbegrepen in prijs: Paros per boot met zwemstop; Van Parikia tot Naousa en dorpen; bezoek basiliek en wijngaarden op Paros.

Dag 7: Hydra

Ten oosten van de Peloponnesos, gelegen tegen de hellingen van een bergachtige baai, bevindt zich Hydra. Verbaas je over de prachtige stenen herenhuizen en de veelkleurige caïques langs de kades. Verderop langs de kust ontdek je het Historisch Archief Museum. Collecties van het Nationaal Historisch Museum van Athene worden tentoongesteld in de elegante villa Koundouriotis. Er is een excursie mogelijk, niet inbegrepen in de prijs, waarbij je de geschiedenis van Hydra ontdekt.

Dag 8: Athene

Jouw avontuur zit er vandaag helaas op. Je bent terug aangekomen in Athene, de plaats waar je startte. Ontscheping is om 8 uur in de ochtend.

Prijs vanaf bedraagt 8.600 euro per kajuit. Dit is een prijsindicatie per kajuit op basis van een standaardkamer in all-inclusive formule inclusief enkele vermelde excursies, gastsprekers en activiteiten voor jonge ontdekkingsreizigers.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's
  • Unieke collectie boetiekhotels in Europa
  • Slechts één telefoontje of mail verwijderd van onze enthousiaste reisexperts
  • Elke maand nieuwe vondsten
  • 30 jaar specialist in Europa
  • Betaal veilig
  • Geen extra of verdoken kosten
  • Flexibel annuleren (ex. non-refundable)
Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy Aanbod
Copyright © 2024 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden