Proeven van parmaham, parmezaan en balsamico
Ben jij een Bourgondiër? Dan is de regio Emilia Romagna , de 'buik van Italië’, jouw paradijs! Geen massaproductie, maar ambacht en geduld liggen aan de basis van topproducten, beschermd door een 'consorzio', en met een reputatie die tot ver buiten de Italiaanse grenzen reikt. Maak kennis met de pure traditie waarmee de aceto balsamico di Modena vakkundig wordt bereid uit het most van de Trebbiano-druif en proef de kostbare smaak van minstens 12 jaar gerijpt op houten vaten. Ontdek het geheim achter de échte Parmigiano Reggiano in een kaasmakerij nabij Parma en wandel tussen tienduizenden goudgele bollen, netjes gestapeld op metershoge schappen. Je komt natuurlijk ook alles te weten over de Prosciutto di Parma, en waarom zijn smaak zo bijzonder is of je maakt kennis met het malste en meest delicate stukje, de Culatello, koning van de Italiaanse hammen. Na deze boeiende delicatessentocht zullen jouw smaakpapillen zeker nagenieten tijdens een heerlijk diner 'alla Romagnola'!
- Bezoek, samen met een gids, een 'Acetaia’ en ontdek hoe ze balsamico maken en proef natuurlijk ook van dit heerlijke goedje.
- Om de smaakbeleving nog verder te optimaliseren, bezoek je een ' Caseificio ' in de buurt van Parma. Hier leer je hoe ze Parmigiano Reggiano maken. En ook hier ontbreekt het proef-gedeelte niet.
- En natuurlijk volgt er dan ook een geleid bezoek aan een ' Prosciuttificio, waar je meer te weten komt over de productie van Parmaham of Culatello. En proeven uiteraard.
- Afsluiten doe je met een driegangendiner in Agriturismo Opera 02 waar je ook drie nachten logeert.
Waarom boeken via Caractère?
- Beste prijsgarantie
- Caractère extra's
- Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
- 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
- Aangesloten bij het Garantiefonds reizen