valletta

Maltese en Siciliaanse pracht

Het mooiste van twee eilanden

10 Dagen - 9 Nachten

Contacteer Dorien

In deze beleefreis combineren we cultuur en geschiedenis met zowel natuur als ontspanning. Het beste van 2 prachtige eilanden verborgen in de Middellandse Zee.

Start in Sicilië en flaneer in Taormina langs de boetiekjes en bars, terwijl de wirwar van straatjes rond de Corso Umberto je uitnodigen om gezellig te verdwalen. Vanuit het gekende Griekse theater heb je een adembenemend zicht op de kustlijn én op de majestueuze Etna. Wie de top van deze vulkaan bereikt, wordt getrakteerd op duizelingwekkende panorama’s en een fantastisch natuurspektakel. Bezoek de barokstad Noto met zijn prachtige kathedraal, zijn gezellige pleintjes en de versierde balkons in de ‘Via Corrado Nicolaci’ en natuurlijk Syracuse met zijn historisch centrum dat gelegen is op het schiereilandje Ortigia. Maak de overtocht naar Malta en maak kennis met de versterkte stad Mdina, de Megalitische tempels van Hgar Qim,  de indrukwekkende hoofdstad Valletta en het weidse uitzicht vanop de Dingli kliffen.

Deze beleefreis wordt bovendien doorspekt met een lokale keuken van pure ingrediënten en lokale gerechten om duimen en vingers van af te likken.

Dag 1: Vertrek naar Taormina

Je neemt een rechtstreekse vlucht naar Catania. Met je huurwagen vertrek je naar Taormina, waar je in of dichtbij het centrum logeert.

Dag 2: Ontdek Taormina

Op de tweede dag van je reis verken je het bruisend klein stadje Taormina door te verdwalen in de vele gezellige straatjes. Vanuit het gekende Griekse theater, midden in Taormina, heb je een adembenemend zicht op de kustlijn én op Europa’s grootste actieve vulkaan: de majestueuze Etna met mooie witte sneeuwkraag en vaak met sierlijke witte rookpluim.

Dag 3: Daguitstappen naar de Etna en Catania

Europa’s grootste actieve vulkaan verwacht je. Neem de kabellift in Piano Provenza of in Sapienza en ontdek de Etna met jeep en gids of boek via Caractère een volledig begeleide Etna ervaring met wijndegustatie op de flank van deze actieve vulkaan. Wanneer je de top bereikt, word je getrakteerd op duizelingwekkende panorama’s en een fantastisch natuurspektakel. Hierna bezoek je Catania met haar Piazza del Duomo, winkels, groenten- en fruitmarkten en nog veel meer.

Dag 4: Noto - Syracuse

Noto is een barokjuweeltje: niet te missen zijn de prachtige kathedraal, de oergezellige pleintjes en de versierde balkons in de 'Via Corrado Nicolaci'. Wat meer naar het noorden ligt Syracuse. Deze archeologische parel, met haar amfitheater uit de 5de eeuw v.Chr., haar eeuwenoude 'latomie' (steengroeven), en haar schiereilandje Ortigia, waar de tijd stil is blijven staan is een bezoek zeker waard.

Dag 5: Modica - Ragusa

Krijg je maar niet genoeg van de barok, rijd dan verder door naar Modica, gelegen in een smalle vallei met enkele mooie barokgebouwen. Wat verderop vind je Ragusa, met de schitterende San Giorgiokerk in het oude stadsdeel.

Dag 6: Caltagirone - Villa Romana del Casale

Vandaag bezoek je Caltagirone en de eeuwenoude Villa Romana del Casale, hier vind je prachtige muurschilderingen en mozaïeken terug die dateren uit de tijd van de Romeinen.

Dag 7: Vertrek naar Malta en stadbezoek

Je verlaat Sicilië en zet de reis voort naar Malta. Lever je huurwagen in aan de haven van Pozzallo en neem de ferry naar Valletta. Valletta, de hoofdstad van Malta, is net een openluchtmuseum. Het straatbeeld kenmerkt zich door historische gebouwen, met kleurrijke deuren en balkons en steile maar charmante steegjes. Valletta wordt omlijst door torenhoge vestingmuren met mooie parken en zonnige terrassen, maar je vindt er ook indrukwekkende kerken en tal van musea. Valletta oogt typisch Zuid-Europees en is een compacte stad die je perfect te voet kunt ontdekken.

Dag 8: Mdina – Rabat – Mosta – Dingli kliffen

Je reisprogramma brengt je vandaag naar de eeuwenoude steden Mdina, Rabat en Mosta. De voormalige hoofdstad van Malta, Mdina torent hoog boven het omringende landschap en domineert de volledige omgeving. Je ontdekt de ‘stille’ stad het best door te verdwalen in de kleine straatjes. Vergeet ook zeker het kleine broertje Rabat niet te bezoeken dat zich aan de voeten van Mdina uitstrekt. Je loopt er te voet naartoe vanuit Mdina. Stop onderweg ook even aan de Dom van Mosta, deze publiekstrekker is een tussenstop meer dan waard. Uitwaaien doe je op de Dingli Cliffs, een twaalf kilometer lange natuurlijke muur van rotsen langs de zuidkust van Malta. De gemiddeld 220m hoge kliffen zien er bijzonder indrukwekkend uit en bieden een spectaculair zicht over zee. Vanaf deze kliffen zie je zelfs het onbewoonde eilandje Filfa liggen.

Dag 9: Het zuiden van Malta: Tarxien tempels – Marsaxlokk – Blue Grotto

Je start de dag met één van de beroemdste en populairste hoogtepunten van het eiland: de Blauwe grot. Een grottenstelsel dat bestaat uit 6 grotkamers waarvan de Blauwe grot het meest indrukwekkend is. De Blauwe Grot wordt blauw genoemd vanwege de opvallende kleur blauw van het zeewater en de blauwe gloed aan de binnenkant van de grotten. In de ochtend als de zon op het zeewater schijnt, weerkaatst de grot dit fluorescerende licht op de zee. Het zeewater krijgt mooie blauwtinten van licht- tot donkerblauw. Nadien ga je richting Marsaxlokk, een traditioneel vissersdorp gekend om zijn kleurrijke bootjes die in de haven ronddobberen. Maar wat deze plek echt uniek maakt is de dagelijkse markt in de haven. Marsaxlokk is dé belangrijkste vissershaven van Malta en de meeste vis van het eiland wordt hier door de vissers aan wal gebracht en verhandeld. Vergeet daarom zeker niet te lunchen in één van de uitstekende visrestaurants, verser ga je de vis niet vinden. Eindig je dag met een bezoek aan de De Tarxien tempels, 4 megalithische heiligdommen die gebouwd werden tussen 3600 en 2500 v.C.

Dag 10: bezoek aan ‘De 3 steden’

Vanuit Valletta neem je de watertaxi en steek je de Grand Harbour over naar de 3 steden, de verzamelnaam voor de 3 versterkte nederzettingen van Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Ze worden veel minder bezocht dan Valletta zelf, maar bieden een fascinerende blijk op het authentieke Maltese leven en de lange maritieme geschiedenis van de kleine eilandstaat. Neem de tijd om rond te wandelen want er valt zo veel te ontdekken in de smalle straatjes rond en in de verdedigingswerken. In de namiddag brengt een transfer je naar de luchthaven van Malta voor je vlucht terug naar huis.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden