600ee91541401

De Magie van de Dalmatische eilanden

Island hopping: een Adriatische Odyssee

11 Dagen - 10 Nachten

Contacteer Régis

Kroatië, land van 1001 eilanden, groene sterren in een helderblauwe zee. Ieder eiland biedt een aparte ervaring met unieke bezienswaardigheden, landschappen, tradities en folklore. Het bergachtige Brač, het unieke Pag met zijn onherbergzaam maanlandschap, Korčula, een wijnparadijs en de maagdelijke Elafieteneilanden waar stilte het enige hoorbare is. Van eiland naar eiland, doorheen ongerepte natuur, eeuwenoude cultuur en langs kusten met gouden stranden, deze route biedt je de gelegenheid Kroatië's mooiste eilanden te ontdekken.

Dag 1: Vertrek naar Zadar

Jouw reis doorheen de Dalmatische eilanden kan van start gaan nadat je bent geland in Zadar, waar je meteen ook jouw huurwagen ophaalt. Vervolgens zet je koers naar jouw eerste Caractère-hotel waar je twee nachten verblijft.

Dag 2: Pag

Als eerste stop van de Dalmatische eilanden is Pag. Dit eiland is anders dan de andere eilanden met zijn buitengewone maanlandschap. Je ziet er niet meteen begroeiing, alleen maar prachtige witte rotsen en velden. Pag bezit enkele bekende gastronomische specialiteiten zoals zeezout, kaas van schapenmelk en heerlijk lamsvlees met een bijzondere smaak.

Dag 3: Historische kustroute

Vandaag maak je een rondrit en passeer je enkele historische plekken. Vandaar natuurlijk de naam 'Historische kustroute', op deze route kom je langs verblindend mooie stadjes zoals Šibenik en Trogir en eindig je in Split. Vervolgens ga je met de ferry tot Supetar, een havenstad op het eiland Brač, waar je twee nachten slaapt in een Caractère-hotel.

Dag 4: Brač, het eiland van steen

Brač is het grootste eiland van de Dalmatische eilanden en wordt soms ook wel het mooiste eiland van de Dalmatische eilanden genoemd. Dit eiland biedt tal van prachtige stranden, gezellige havens en aangename terrasjes. Verken het schilderachtige Škrip, geniet van de zon in Bol en breng een bezoek aan het klooster van Blaca.

Dag 5: Het oude Split

Tijd om met de ferry terug naar Split te gaan. Je volgende twee nachten verblijf je in een hotel naar keuze uit ons aanbod van boetiekhotels in Dalmatië.

Dag 6: Verdere verkenning

Vandaag ben je helemaal vrij om de regio verder te verkennen.

Dag 7: Hvar, een mondain eiland

Je reis zet zich verder richting Hvar. Je mag je huurwagen even achterlaten en gaat met de vleugelboot naar het eiland Hvar. Hier wisselen de meest paradijselijke stranden en baaien elkaar af en vind je om elke hoek een fijne beach bar. Om dit eiland verblijf je opnieuw twee nahten.

Dag 8: Pelješac en Korčula, de versterkte stad

Dag 8 staat opnieuw in het teken van verdere verkenningen van de eilanden. Je kan rijden langs populaire badplaatsen tot Ploče, hier kan je de ferry nemen tot Trpanj of verder rijden tot Ston, befaamd voor zijn heelrijke oesters. Ook het "kleine Dubrovnik" is een bezoekje waard, befaamd voor zijn Moreška of zwaarddansen.

Dag 9: De Elafieten eilanden

Vanuit Dubrovnik verken je de Elafieten eilanden. Die naam hebben ze te danken aan de vorm van de eilanden, waarvan de uitlopers op geweien lijken die zich over het water van Dubrovnik uitspreiden. Los van de vele rifs en rotsen bestaan de Elafieten uit acht grotere en vijf kleinere eilanden. Alleen Koločep, Lopud en Šipan zijn permanent bewoond. Je verblijft twee nachten in een van onze tophotels in Dubrovnik.

Dag 10 Dubrovnik

Dubrovnik, een van de mooiste vestingwerken ter wereld en dé toeristische trekpleister van Dalmatië, met een binnenstad vol middeleeuwse en renaissancearchitectuur, een zomerfestival, weelderige begroeiing in de tuinen en de vrije sfeer van een stadsstaat, die eeuwen van strijd en vrede heeft overleefd. De stad staat voor Kroatië dan ook symbool voor hun vrijheid. Een stad van stenen steegjes, trappen en pleinen waar een wandeling over de 25 meter hoge stadsmuren het beste overzicht biedt. Niet voor niets wordt Dubrovnik 'de Parel van de Middellandse Zee' genoemd en prijkt ze op de lijst van het werelderfgoed UNESCO. Met jaarlijks 2774 zonuren, haar glashelder zeewater en beschutting van de berg Srd tegen de koude continentale lucht, is Dubrovnik en haar schiereiland Lapad een van de meest populaire vakantiebestemmingen geworden.

Dag 11: Terug naar huis

Het einde van jouw magische reis is aangebroken. Vandaag lever je jouw huurwagen in op de luchthaven van Dubrovnik en kan je met een koffer vol leuke herinneringen huiswaarts keren.

Waarom boeken via Caractère?

  • Beste prijsgarantie
  • Caractère extra's 
  • Persoonlijk gekozen en goedgekeurde hotels
  • 24/7 direct contact met Caractère medewerkers
  • Aangesloten bij het Garantiefonds reizen

Mail ons voor jouw reis op maat
Caractère NV Korte Keppestraat 19 B-9320 Erembodegem, Aalst 053/63 00 77 info@caractere.be BE0474.874.188 Reisvoorwaarden Disclaimer Privacy
Copyright © 2023 Caractère. All rights reserved. Website by Servico Aanmelden